Kalimah ALLAH adalah hak eksklusif umat Islam dan tidak boleh diganggu-gugat oleh mana-mana penganut agama lain. ALLAH tidak boleh diterjemahkan sebagai GOD,apa lagi Father dan The Holy Spirit. Surah Al-Ikhlas jelas menjadi bukti.

SUARAJAGAT - membasmi ajaran sesat

Pertama sekali, saya mengucapkan tahniah di atas usaha keras Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din al-Hafiz yang berjaya mempertahankan Kalimah ALLAH ketika Mesyuarat Majlis Syura Ulama PAS semalam. Sememangnya beliau amat konsisten dalam mempertahankan akidah umat Islam. Sesungguhnya saya amat bersyukur atas keputusan tersebut. Bagaimanapun kecelaruan kefahaman di kalangan ahli dan pimpinan PAS yang lain amat saya kesali.

Dalam pada masa yang sama, pada pagi ini saya telah cuba melakukan survey ke atas media-media massa dan mendapati TIADA berita tentang kenyataan Majlis Syura PAS di dalam akhbar online MalaysiaKini dan Malaysia Insider. Hanya Harakah Daily sahaja yang menyiarkan berita terbabit. Walhal bukankah sebelum ini ketika Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang membuat kenyataan media bersama pimpinan Pakatan Rakyat yang lain, berita tentang kenyataannya itu telah disiarkan oleh kedua-dua media tersebut? Demikian juga ketika MP Shah Alam Dato’ Khalid Samad menyokong penggunaan Kalimah ALLAH oleh bukan Islam.

Ini jelas menunjukkan…

View original post 98 more words

One thought on “

  1. maaf tuan..sy bru on ..sy setuju dgn pandangan tuan… sy merasa kita sebagai umat islam harus berpegang teguh pada ajaran dan jangan turut kehendak kaum kafir dlm hal keagamaan . bila di beir betis .nk peha pulak uhhhhhh… kerana kita jugak yg memanjakan .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s